Bij ieder kind, dat bij ons een kinderfeestje viert, beginnen we met een prachtige verjaardagstaart. Naast het bezoek aan de schatkamer is dit voor vele het hoogtepunt van hun verjaardagsfeestje bij Speelboerderij de Hooiberg. Maar hoe worden die kunsttaarten nu precies gemaakt ?

Voor ieder thema kunnen we iets maken.

Het begint allemaal met een thema. Voor er ook maar iets gebeurd aan het maken van de taarten, ontwerpen we de taart op basis van een thema. Enkele voorbeelden van thema's, die wij tot nu toe hebben gebruikt, zijn: Cowboys, Ridders, Disneyprinsessen, Voetbal, Superhelden, Elfjes, My little Pony, Trollen, Paw control, Frozen.

Wanneer we ons thema uit hebben gedacht, gaan we aan de slag met de basis van de taart. Uit tempex snijden we perfecte cirkels in drie verschillende maten. Hierbij is het belangrijk heel nauwkeurig te werk te gaan.

De basis van onze taarten voor de kinderfeestjes worden vervolgens beschilderd en gedroogd. Dit proces herhalen wij meerdere keren. Wanneer de lagen verf voldoende dik zijn, gaan we verder met het monteren van de diverse elementen op de taart.

Voordat we de elementen op de taart monteren, moeten deze vaak nog bewerkt worden met verf, glitters of natuurlijke elementen zoals mos of takjes.

Nadat de diverse elementen zijn bewerkt, worden deze gemonteerd op de taart en is ze bijna klaar voor het kinderfeestje. Echter moet er nog één ding gebeuren voor de taart naar onze binnenspeeltuin mag.

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens. Dit is gelukkig niet het geval bij onze taarten. Voordat de taarten namelijk klaar zijn voor de kinderfeestjes, hoeven ze alleen nog ingespoten te worden met diverse sprays waardoor ze iets beter tegen een stootje kunnen.

Wil je ook een kinderfeestje vieren met een verjaardagstaart?

Kijk dan hier voor onze diverse arrangementen. Wat je ook kiest, de verjaardagstaart zit er altijd bij inbegrepen !